Werkwijze

Hondenuitlaatservice de Bollenstreek

Na telefonisch of e-mail contact komen wij  langs om kennis te maken met u en uw hond.

Wij nemen een lijst met vragen mee om een goed beeld van uw hond en wensen te krijgen. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid om ons vragen te stellen. Als u besluit van onze diensten gebruik te willen maken gaat uw hond mee voor een proef wandeling met een van onze roedels. Zo kan uw hond vast wennen aan de geleider, de bus en de andere honden in de roedel.

Voor onze diensten wordt een contract opgesteld, het contract wordt op maatwerkbasis aangeboden.

Voor welke honden is onze uitlaatservice?
Wij hebben geen lijst met rassen die niet mee mogen. Wel is het een vereiste dat uw hond sociaal is met andere honden en niet voor overlast zorgt bij andere gebruikers van de gebieden waar wij wandelen. Ook moet uw hond de basisbeginselen van gehoorzaamheid beheersen. Vooral het commando ‘hier’ en het luisteren naar de eigen naam is belangrijk voor ons.

Ongecastreerde reuen worden niet op voorhand uitgesloten. Als blijkt dat de hormonen van een reu voor problemen zorgen dan bespreken we dit met de eigenaar.  Dit geldt ook voor andere problemen, denk aan gedragsproblemen of lichamelijke problemen. 

Wij zijn geen voorstander van een slipketting. Wij verzoeken u een goed passend tuig of halsband klaar te leggen waar de penning aan bevestigd kan worden.

Wij werken beloningsgericht en volgens de laatste inzichten. 

Image
Image